Επικοινωνήστε μαζί μας:
2294024629
6977367150

Αθλητικό Σωματείο

Αθλητικός Όμιλος Ραφήνας

Τα ωφέλη των παιδιών κάνοντας πολεμικές τέχνες !

Τα ωφέλη των παιδιών κάνοντας πολεμικές τέχνες!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα: Τα ωφέλη των παιδιών κάνοντας πολεμικές τέχνες !

Αθλητισμός χωρίς γονείς; Δεν γίνεται!

Αθλητισμός χωρίς γονείς; Δεν γίνεται!

Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό συνδέεται με την εξέλιξη και την ανάπτυξη των παιδιών. Η συνεισφορά τους έγκειται στην παροχή υλικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης προς τους νεαρούς αθλητές. Η «θέση» τους τοποθετείται άλλοτε στην κερκίδα, άλλοτε στον πάγκο δίπλα στους αθλητές, άλλοτε εκτός αγώνων και προπονήσεων. Για πολλούς προπονητές το πρόβλημα με τους αθλητές είναι οι γονείς τους, ενώ για άλλους η παρουσία των γονέων είναι βοηθητική και ενίοτε απαραίτητη.

Διαβάστε περισσότερα: Αθλητισμός χωρίς γονείς; Δεν γίνεται!

Διατροφή και αθλητική απόδοση

proteinfood

Μερικές δεκαετίες πριν οι σημερινές επιδόσεις στα διάφορα αθλήματα θα θεωρούταν ασύλληπτες, και αντικείμενο της επιστημονικής φαντασίας. Ειδικά σε ορισμένα αθλήματα, έφηβοι αθλητές επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις από τις ολυμπιακές επιδόσεις της εποχής των πατεράδων τους.

Διαβάστε περισσότερα: Διατροφή και αθλητική απόδοση

Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης

DSC08013

Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης

Μπορούμε να βελτιώσουμε τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης του αθλητή, χωρίς να ξεχνάμε ότι η ιδανική αυτοπεποίθηση είναι μία μέση αυτοπεποίθηση ούτε πολύ χαμηλή ούτε πολύ υψηλή. Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μπορεί να γίνει με βασικές ασκήσεις που θα δοθούν από τον προπονητή και θα «δουλευτούν» σε συνεργασία με τον αθλητή.

Διαβάστε περισσότερα: Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης

Παιδική Παχυσαρκία και Υγιεινό Κολατσιό

Την θλιβερή ΠΡΩΤΗ θέση κατέχει η Ελλάδα στην Παιδική Παχυσαρκία έπειτα απο μελέτη που διενεργήθηκε σε 7 ευρωπαϊκές χώρες.
Η ίδια έρευνα απέδειξε πως η κατανάλωση αναψυκτικών δεν σχετίζεται με την παιδική παχυσαρκία καθώς στην Ελλάδα τα παιδιά διακρίνονται να καταναλώνουν τα λιγότερα αναψυκτικά σε αντίθεση με την Ολλανδία που η κατανάλωση είναι η υψηλότερη της Ευρώπης με το ποσοστο της παιδικής παχυσαρκιας στην χώρα να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα: Παιδική Παχυσαρκία και Υγιεινό Κολατσιό

Social Fancy Sliders

Facebook

Χορηγοί

LOGOCHAPSIASTRAVEL2

dimitris